Δ. Σπαθάρας – τ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών
Η Μαθηματική Άνοιξη ξεκινάει έναν κύκλο ομιλιών για τα Μαθηματικά διοργανώνοντας την Κυριακή 18 Απριλίου στις 20:00 δύο διαδικτυακές ομιλίες με θέμα τη Μαθηματική Εκπαίδευση. Ομιλητές οι Μιχάλης Κολουντζάκης, καθηγητής στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Γιάννης Κοντογιάννης, καθηγητής στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Cambridge. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση με τους ομιλητές. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Αριστείδης Κοντογεώργης, καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ.
Σύνδεσμος στο Webex https://uoa.webex.com/uoa/j.php…
Πρόγραμμα

20:00 Εισαγωγή από τον κ. Αριστείδη Κοντογεώργη
20:05 Μιχάλης Κολουντζάκης
20:35 Ερωτήσεις
20:45 Γιάννης Κοντογιάννης
21:15 Ερωτήσεις
Βιογραφικά των ομιλητών
Μιχάλης Κολουντζάκης
Σπούδασε Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (1984-88) και μετά έκανε διδακτορικό στα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Stanford (Η.Π.Α.) το 1994. Μετά από δύο χρόνια στο Institute for Advanced Study (Princeton, NJ, Η.Π.Α.) και ένα χρόνο στο Πανεπιστήμιο του Illinois (Urbana, IL, Η.Π.Α.) επέστρεψε στην Ελλάδα. Είναι από το 1997 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Μαθηματικών) με μικρές μόνο απουσίες. Ερευνητικά ασχολείται κυρίως με Αρμονική Ανάλυση και τις εφαρμογές της στη θεωρία Αριθμών και τη Γεωμετρία, αλλά και με προβλήματα συνδυαστικής φύσης. Διδάσκει διάφορα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα Μαθηματικών (24 διαφορετικά εξαμηνιαία μαθήματα μέχρι στιγμής).
Γιάννης Κοντογιάννης
Ο Γιάννης Κοντογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Έλαβε πτυχίο στα Μαθηματικά το 1992 από το Imperial College του Λονδίνου, και το 1993 αποφοίτησε με διάκριση από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Cambridge στα θεωρητικά Μαθηματικά. Το 1997 έλαβε μάστερ στη Στατιστική και το 1998 διδακτορικό ηλεκτρολόγου μηχανικού, και τα δύο από το Πανεπιστήμιο Stanford. Από το 1998 έως το 2001 εργάστηκε στο Τμήμα Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Purdue, την περίοδο 2000-2005 εργάστηκε στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Brown, και μεταξύ του 2005 και του 2021 εργάστηκε στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2018 ως
το 2020 ήταν καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών του Πανεπιστημίου Cambridge, όπου είχε την έδρα της Θεωρίας Πληροφορίας και Επικοινωνιών και ήταν διευθυντής του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Σήματος και Επικοινωνιών. Από τον Ιούνιο του 2020 είναι στο Τμήμα Θεωρητικών Μαθηματικών και Μαθηματικής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, όπου έχει την έδρα Churchill στα Μαθηματικά.
___